Bell Schedules

Class Schedule Daily Schedule
Description / Period Start Time End Time Length
Early Arrival/Independent Play/Specified Activities 7:00 AM 7:45 AM 45 min
Meet and Greet/Classroom/Learning Centers 7:45 AM 8:15 AM 30 min
Breakfast 8:15 AM 8:45 AM 30 min
Restroom/Clean-Up 8:45 AM 9:00 AM 15 min
Big Experience #1 9:00 AM 9:10 AM 10 min
Songs & Finger Play 9:10 AM 9:20 AM 10 min
Big Experience #2 9:20 AM 9:30 AM 10 min
Small Group Activity and Learning Centers 9:30 AM 10:20 AM 50 min
Big Experience #3 10:20 AM 10:30 AM 10 min
Outside Play 10:30 AM 11:00 AM 30 min
Lunch 11:00 AM 11:30 AM 30 min
Restroom/Clean-Up 11:30 AM 11:45 AM 15 min
Quiet Time 11:45 AM 1:30 PM 105 min
Read Aloud 1:45 PM 2:00 PM 15 min
Remaining Children have independent play, specified activities/extended day in Ocean Room 2:00 PM 5:00 PM 180 min